Om oss

Øyhovden Trading AS er et norsk tradingselskap med formål å drive handel med støperiprodukter og andre industriprodukter. Som sådan er vårt mål å være til glede for andre industrielle virksomheter i Norge ved å finne alternative gode og rimelige kvalitetsprodusenter til de behov de måtte ha.

Vi tilbyr:
Trading og sourcing. Der hvor bedrifter trenger andre alternative løsninger for å oppnå eller gjenoppnå fortjeneste på en vare, der kan vi hjelpe til med å finne billige, men kvalitetsmessig gode løsninger via vår sourcing.
– vi søker å finne riktig produsent for ditt behov
– våre underleverandører har kvalitetskontroll i alle ledd
– vi har mangeårig støpejernserfaring
– vi har lang erfaring i import og logistikk knyttet til transport

Vi kan:
– Være til assistanse for DITT firma i søk etter konkurransemessige fordeler.
– Garantere god og riktig kvalitet.
– Være DITT lokale bindeledd til ekstern produsent.
– Garantere levering til bekreftet tid.
– Gi DEG lavere kostnader.

Bakgrunn:
Øyhovden Trading AS har sin basis i de to norske tradisjonsstøperiene Furnes Jernstøperi AS og Hamjern AS, som gjennom nær 120 år har drevet produksjon av jernstøpegods på Hedmarken.
Da vårt moder- og søsterfirmaer for noen år tilbake opplevde at en del av konsernets produkter ble svært prispresset, ble Øyhovden Trading AS opprettet for å ivareta sourcing og produksjon eksternt. Vi har gjennom flere år opparbeidet gode relasjoner til store produsenter i Kina og India, og også europeiske land – som f.eks. Polen – kan bli vårt valg for produksjon. Det gjør oss i stand til å levere kvalitetsprodukter til en konkurransedyktig pris. Vår store vekst de senere år bekrefter dette.
Per i dag er vi stor leverandør av gategods med Furnes Jernstøperi AS som hovedavtager, men også andre bedrifter i konsernet har gleden av de underleverandører vi finner; Munck Cranes AS i Bergen er også en stor avtager av våre produkter.
Denne praksisen har vi etter hvert utvidet til også å gjelde industri utenfor vårt eget konsern. For eksterne kunder vurderer vi da sourcing, selv om vi også der i gitte tilfeller godt kan komme fram til konsernets egne lokale støperier i Hamar og Stange som det absolutt beste alternativet.

 

Vi forhandler forøvrig også produkter i Hamjern Design – serien, dette dreier seg om produkter til bruk for forskjønning av hager og parkanlegg.